Het opwekken van energie op duurzame wijze heeft een flinke opmars gemaakt de laatste jaren en dat is maar goed ook. De aarde wordt op veel manieren zwaar belast. Grote energiecentrales stoten ongekende hoeveelheden CO2 uit. Als het met deze snelheid zo door blijft gaan zullen we in de komende 25 jaar last gaan krijgen van hevige klimaatveranderingen. Gelukkig kan de verduurzaming van huizen een grote impact hebben op de vermindering van deze CO2 uitstoot. Door middel van zonne-energie kunnen we onze eigen energie gaan opwekken waardoor de opwekking van energie via fossiele brandstoffen niet meer nodig zal zijn. Losstaand daarvan bespaar je ook nog eens een hoop geld door zonnepanelen aan te schaffen. Het is dus zowel voor je portemonnee als voor de natuur een win win situatie.

Zonne-energie voor de natuur

De laatste jaren kampt de natuur met hevige klimaatveranderingen. Door de uitstoot van CO2 komt er minder zonlicht door maar wordt de hitte beter vastgehouden. Hierdoor hebben we de afgelopen tijd en ook in Nederland al hogere temperaturen meegemaakt en grotere stormen gezien. Wat zijn de gevolgen op lange termijn als niet iedereen gaat overstappen naar duurzame energie? De temperaturen zullen wel degelijk gaan stijgen en de zeespiegel komt hoger te liggen waardoor de kans op overstromingen zal gaan toenemen.

Losstaand van het effect op het klimaat is alle CO2 die nu wordt uitgestoten slecht voor de gezondheid van de mens. Bij de uitstoot komt namelijk ook fijnstof vrij. Deze fijnstof komt in onze voeding en in de lucht terecht. Door meerdere onderzoekers is het effect van fijnstof op de mens onderzocht hieruit blijkt dat een langdurige blootstelling het risico op kanker en andere ziektes kan verhogen. Door deze factoren zie je dus dat er steeds sneller een schakeling komt in hoe wij onze energie opwekken. Autofabrikanten stappen over naar elektrische aandrijvingen, vliegtuigmaatschappijen zijn bezig met het reduceren van de uitstoot, grote raffinaderijen krijgen strenge CO2 deadlines en tot slot wordt de fossiele energieopwekking vermindert door de aanleg van windmolenparken, waterkrachtcentrales. zonneparken en zonnepanelen op eigen huis.

Elk beetje zal helpen in het schoner krijgen van de aarde. Daarom is zonne-energie ook vooral voor de klimaatverandering en de gezondheid van de mens belangrijk. Zonne-energie is voor ieder huishouden aantrekkelijk zowel financial als op het gebied van CO2 reductie en de meerwaarde van je huis. Het mooie van zonne-energie is juist dat het zo toegankelijk is geworden de laatste jaren. Wij van In2Solar helpen je dan ook graag met het maken van de beste keuze op het gebied van zonnepanelen. 

Voor je portemonnee 

Losstaand ervan dat zonne-energie zo belangrijk is op het gebied van CO2 reductie is het ook op een financieel gebied heel aantrekkelijk. Door middel van zonne-energie verlaag je het gebruik van stroom en zorg je ervoor dat je huis aantrekkelijker is voor toekomstige kopers. Daarnaast zijn de kosten van de panelen sterk gedaalt in de afgelopen jaren. Hierdoor is zonne-energie nu toegankelijk voor iedereen en ligt het break even termijn laag.

Als we gaan kijken naar de besparingen van een gemiddeld huis zien we het volgende:

De aanschaf van zonnepanelen kost circa 5000 euro. Hier komt nog 1000 euro aan btw bij. Aangezien je wordt gezien als een klein energiebedrijf mag je deze btw terugvragen. Dit maakt de totale aanschaf circa 5000 euro. Per jaar zal de installatie gemiddeld 1000 euro terugleveren. Dit zorgt ervoor dat de investering na 5 jaar op een break even termijn ligt. Dit kan uiteraard verschillen door de stroomkosten. bij hogere stroomkosten heb je je investering sneller terug dan bij lagere stroomkosten. Maar aangezien energie steeds duurder aan het worden is in Nederland zal dit een positief effect gaan hebben op je rendement. 

Nadat de zonnepanelen zijn terugverdient hou je er passief geld aan over. De zonnepanelen zullen een lange tijd na aanschaf energie blijven opleveren. Daarnaast zal ook de duurzaamheid van je huis gaan stijgen door de aanschaf. Dit betekent dat potentiële kopers sneller geneigd zullen zijn om voor een huis te kiezen die al energieneutraal is. Bij In2Solar leveren wij daarnaast hoge kwaliteit zonnepanelen en verzorgen we alles van aanschaf tot installatie. Zonnepanelen kopen doe je dus bij een specialist zoals In2Solar. 

Voor vragen of advies kunt u vrijblijvend contact opnemen met ons!