Overweegt u al een tijdje om zonnepanelen aan te schaffen maar staan de kosten en bijbehorende administratie u tegen? Dan is het nu tijd om uw kans te pakken. Het kabinet wil de BTW op zonnepanelen vanaf 1 januari 2023 afschaffen. Dit betekent dat het BTW tarief van 21% naar 0% gaat. Dit scheelt u veel administratie omdat het terugvragen van de BTW bij de belastingdienst niet meer nodig is. Bovendien is aanmelden als ondernemer vaak niet meer nodig wanneer u stroom teruglevert aan het energiebedrijf. Ontdek waarom het investeren in zonnepanelen nu extra voordelig voor u is en lees hoe wij u verder kunnen helpen.

De voor- en nadelen van zonnepanelen

Zonnepanelen worden steeds populairder en dat is niet voor niets. Wanneer u investeert in zonnepanelen brengt dat veel verschillende voordelen met zich mee. Zonnepanelen zijn natuurlijk erg milieuvriendelijk. Door voor zonnepanelen te kiezen maakt u een duurzame keuze en bent u goed bezig voor het milieu. Daarnaast wordt uw woning meer waard zodra er zonnepanelen op het dak liggen. Door zonnepanelen krijgt u een beter energielabel. Bij het verkopen van uw huis is dat voor kopers zeer gunstig, het kan namelijk voor lagere maandlasten zorgen.

Voor u zelf kunnen zonnepanelen ook geld besparen. Wanneer u meer energie opwekt dan dat u verbruikt is het mogelijk om energie terug te leveren aan het stroomnetwerk. Daar krijgt u een vergoeding voor. In sommige gemeenten kunt u ook subsidie krijgen voor zonnepanelen.Toch brachten zonnepanelen ook wat nadelen met zich mee. Denk bijvoorbeeld aan het administratieve werk. U moest immers de BTW terugvragen bij de belastingdienst en voor het terugleveren van stroom moest u zich aanmelden als ondernemer. Dat is vanaf 2023 verleden tijd! Ontdek hoe het precies werkt.

BTW op zonnepanelen naar 0% in 2023

De Europese Raad was het er in december 2021 over eens. De BTW op zonnepanelen moest verlaagd kunnen worden tot 0 procent. Alle EU-landen mogen zelf beslissen of ze hier aan mee doen. Staatssecretaris Van Rij liet afgelopen maand weten dat Nederland van plan is om de BTW op de levering en installatie van zonnepanelen inderdaad te verlagen naar 0%. Dit gaat vanaf 1 januari 2023 in werking.

De 0% regeling geldt voor alle particulieren die zonnepanelen willen laten installeren. Zowel op de aankoop als installatie van de zonnepanelen wordt geen BTW gerekend. Een voorwaarde is wel dat de zonnepanelen op of in de nabijheid van de woning geplaatst worden. Zonnepanelen op een bijgebouw of aangrenzend terrein van de woning tellen ook mee.

Het afschaffen van de BTW brengt verschillende voordelen met zich mee. U heeft geen extra administratief werk meer aan het terugvragen van de BTW bij de belastingdienst. Dit voorkomt ook dat u aan allerlei BTW verplichtingen moet voldoen. Al met al wordt het aanschaffen van zonnepanelen op deze manier steeds aantrekkelijker. Zo hoopt de overheid de energietransitie te stimuleren.

Wat gebeurt er als u stroom teruglevert?

Vaak produceren uw zonnepanelen een stuk meer energie dan u zelf verbruikt. In dat geval is het mogelijk om de energie terug te leveren aan het stroomnetwerk. Voorheen werd u hierdoor als ondernemer beschouwd. Dit betekent dat u zich moet inschrijven bij de KVK met alle administratieve werkzaamheden van dien. Veel particulieren zagen hier tegenop waardoor ze van zonnepanelen af zagen.

Tegenwoordig kan voor het leveren van stroom aan energiebedrijven gebruik gemaakt worden van de Kleine Ondernemersregeling (KOR). Daarbij is er geen aanmeldverplichting door de pas geïntroduceerde registratiedrempel voor ondernemers met een maximale jaaromzet van €1800,60. Dit maakt het terugleveren van overtollige energie een stuk makkelijker voor u als particulier.

Kies voor een erkende leverancier

Bent u overtuigd en wilt u investeren in zonnepanelen? Dan is het belangrijk dat u kiest voor een betrouwbare leverancier. De 0% BTW regeling geldt alleen wanneer u de zonnepanelen laat plaatsen door een erkende installateur. Wanneer u voor In2Solar kiest bent u verzekerd van een betrouwbare partij. Wij leveren onze zonnepanelen tegen een mooie prijs en werken alleen met producten van de hoogste kwaliteit. Zo bieden wij producten aan van hoogwaardige merken als Enphase, Growatt, Dmegc en Jinko Solar.

Door jarenlange ervaring zal het bestellen, leveren en installeren van uw zonnepanelen vlekkeloos verlopen. Onze uitsluitend Nederlands sprekende installateurs kunnen u tijdens het plaatsen voorzien van uitleg en advies. Ook nadat de zonnepanelen geplaatst zijn kunt u altijd bij ons terecht voor ondersteuning en persoonlijk advies. Dat is pas service!

Profiteer van onze expertise

Onze tevreden klanten laten graag van zich horen. Zo vertelde Hans uit Middelharnis: “Bij het zien van hun werkzaamheden bij de buren dacht ik gelijk al dat het installatieproces door echte deskundigen werd verricht. Mijn belangstelling en vragen aan hen had tot resultaat dat dezelfde dag al door de bedrijfsleiding het een en ander werd opgemeten en een offerte werd uitgebracht. Slechts enkele dagen daarna werden de werkzaamheden vakkundig en ook netjes uitgevoerd. De keuze tot welke zonnepanelen en welke omvormer werd keurig uitgelegd en plaatsing ervan is piekfijn verzorgd en oogt keurig en betrouwbaar. Ook de uitleg over hoe het e.e.a. zich verder in de praktijk ontwikkelt liet niets te wensen over en nu is het een kwestie van afwachten hoe de uiteindelijke financiële resultaten van deze duurzaamheid zullen zijn.”

Kiest u om te investeren in zonnepanelen? Maak gerust een afspraak in onze showroom of neem contact met ons op bij vragen. Onze medewerkers staan klaar om u te helpen. Voor u het weet liggen de zonnepanelen op uw dak en profiteert u van alle voordelen.